Door Louis Engelman - ‘We willen de buurten en de buurtbewoners meer elkaar verbinden.’ Dat is volgens freelance journaliste Fatima Naumann de achterliggende gedachte bij de talkshow die vanaf 28 juni tweemaandelijks op zondagmiddag wordt gehouden in de theaterzaal van het Cereolcomplex in Oog in Al.

De show onder de naam ‘Cereol Sunday Afternoon’ gaat actuele zaken in de wijken Lombok, Nieuw Engeland en Oog in Al belichten. Naumann neemt een deel van de presentatie voor haar rekening. Zij doet dat samen met de bedenker Mart Rienstra.

‘Er speelt heel veel in deze buurten’, aldus de journaliste. ‘Wij willen de mensen daar graag bij betrekken. Daarmee hopen we ook het buurtgevoel te kunnen versterken.’
De show wordt, vertelt ze, mede mogelijk gemaakt door medewerking van de stichting ‘Het Wilde Westen’, die onder meer de zaal ter beschikking stelt.

De inhoud van de show van 28 juni (van 16-17 uur) staat in grote lijnen vast. Zo zal er worden gepraat over de plannen rond het Herderplein. Voorts komt Robin Berg van internetprovider Lombox een toelichting geven op zijn opmerkelijke plan voor zongestuurde elektrische laadpalen voor E-auto’s.

Ook hopen de organisatoren de winnaar te verwelkomen van ‘The Voice of West’, de talentenjacht rond het Schimmelplein. Tenslotte kunnen buurtbewoners in een ‘pitch’ van één minuut aandacht vragen voor een onderwerp uit de buurt dat hen na aan het hart ligt.

Jazzmusici uit Oog in Al zullen de show muzikaal opluisteren. Toegangskaarten (à 2,50 euro) zijn verkrijgbaar via de website van Het Wilde Westen. Na afloop is er gelegenheid tot napraten bij de bar.