Horecazaak Stairway aan de Mariaplaats gaat over een maand sluiten. "Na 25 jaar is het tijd voor een gedaanteverwisseling", schrijven Henk Westbroek en Julia Harris. Hun dochter Chrissie gaat met haar partner in het pand een nieuw horecaconcept ontwikkelen.

In 1995 ging 'Stairway to Heaven' open. De naam is afgeleid van het nummer van Led Zeppelin. Daarvoor zat de bekende discotheek Cartouch op deze locatie. De laatste jaren heet het etablissement 'Stairway'. 

Op Facebook schrijft Henk Westbroek:  

Vorig jaar besloten mijn vrouw en ik om na het 25-jarig bestaan van Stairway met pensioen te gaan. En om de sleutels van de zaak in handen te geven van onze dochter Chrissie Westbroek en haar partner Dani Aguilera. Het is een familiebedrijf en dat blijft het.

Ons 25-jarig bestaan zou feestelijk gevierd worden in april met een week lang muziek, dans en heel veel lekker eten. Door omstandigheden die we niet konden voorzien waren we in april dicht en viel ons eindfeest in het water. Maar ons pensioen niet, want dat gaat eind juli wèl door.

Julia en ik willen iedereen bedanken die ons de afgelopen 25 jaar bezochten om iets te drinken, te eten of te genieten van live muziek. We zijn er trots op dat in de loop der jaren pakweg 750 artiesten bij ons een podium vonden. (Onder andere Alanis Morisette, Herman Brood, Shania Twain, Golden Earring, Lil Kleine, en rapper Snelle).  

Stairway aan de Mariaplaats in het prachtige Utrecht blijft nog tot 24 augustus open. Daarna sluiten de deuren definitief. Chris en Dani koesteren namelijk de opvatting dat Utrecht toe is aan iets nieuws op horecagebied. En dit nieuwe duo is de directie dus die gaan over de toekomst, zoals Julia en ik over het verleden gingen. Chris en Dani gaan zes weken radicaal verbouwen om vervolgens de poorten weer te openen. Met een nieuwe naam, die naadloos moet passen bij hun nieuwe concept.

Over een maand - 24 augustus - gaan ze de gedaanteverwisseling gestalte geven. Ze dubben alleen nog een klein beetje over de naam. Dat moet en zal een prachtige worden. Ze houden u op de hoogte.

Met hartelijke groet,
Namens Stairway,
Julia Harris & Henk Westbroek