Een foutje in een van de namen op het monument, dat is waar de stichting voor de oprichting van het Joods Monument doodsbenauwd voor was. Ondanks al het werk dat gestoken is in het voorkomen ervan, blijkt toch een naam verkeerd gespeld.

Vismarktbewoner Jim Terlingen merkte de fout op. Terlingen weet veel van de geschiedenis van de Vismarkt. Op de muur, die donderdag werd onthuld, ontdekte hij een verkeerd gespelde meisjesnaam:

Mijn interesse ging meteen uit naar de twee bewoners van de Vismarkt, waar ik al veel onderzoek naar heb gedaan. Onder de naam van Louis Trompetter (bewoner van Vismarkt 17) staat nog een Trompetter: Sophia Trompetter-Latto, de moeder van de Trompetter die boven Louis staat, Eva. Niks aan de hand zou je zeggen. Maar wat blijkt: Sophia's meisjesnaam is Patto en geen Latto.

De namen van de meer dan 1200 Utrechters die op de muur staan, zijn vooral aangeleverd via het Joods Historisch Museum. Op de website Joods Digitaal Monument Utrecht wordt gevraagd eventuele fouten in de spelling van namen vooral te melden. Terlingen heeft dat gedaan.