"Dat is nou typisch Rowena", zegt de Utrechtse volkszanger Martin van Doorn. 'Ze is gewoon heel goed en aardig". Zijn 15-jarige dochter Rowena ontving zondag een jongerenlintje omdat ze hulp bood aan een verwarde vrouw.

Het incidentje is alweer van even geleden, op weg naar de snackbar trof Rowena op straat een oudere vrouw die nogal verward overkwam. "Ze stond daar en ze wist niet waar ze was", vertelt Rowena. "Ze was helemaal in de war. Ik heb haar aangesproken en ondertussen belde ik de politie."

Rowena met oorkonde.

Volgens burgemeester Van Zanen was de actie van Rowena er een van grote klasse. Hij prees haar betrokkenheid. Volgens Rowena was het heel gewoon wat ze deed. "Ik vind het normaal dat je iemand helpt."

Het lintje was een verrassing voor Rowena "Het had niet gehoeven, hoor". Ze was door haar vader meegelokt naar de Flora's Hof bij de Domtoren onder het smoesje dat ze zouden gaan zingen voor de burgemeester. Dat zingen kwam er niet van, maar het lintje wel.

De burgemeester reikte ook jongerenlintjes, een initiatief van de gemeenteraad, uit aan 12 kinderen uit Lunetten die daar in een 'burgemeestersproject' bezig hebben gehouden met de inrichting van de wijk. Ook maakte ze straten schoon en hielpen ouderen met veilig oversteken.

De ontvangers van een lintje op het podium.