Raadslid Wim Oostveen (Stadsbelang Utrecht) trekt z'n aanklacht tegen oud-raadslid Willem Buunk (VVD) in. Vorige week was hij zo boos op de VVD'er dat hij naar de politie stapte 'wegens laster en enkelvoudige belediging'.

Dit gebeurde nadat Buunk Oostveen in een e-mail beschuldigd had van 'onvervalste belangenverstrengeling in je rol als ondernemer en je rol als raadslid'. 

In een persverklaring zegt Oostveen nu: "De beschuldiging van collega Buunk heeft me gegriefd en ik vond het zeer onterecht dat hij deze geuit heeft. Nu er in het presidium uitvoerig over is gesproken, kan ik de aanklacht intrekken."

Voorafgaand aan de aanklacht had burgemeester Van Zanen al een poging gedaan om het brandje te blussen door de raadsleden voor een gesprek uit te nodigen. Maar volgens Stadsbelang wilde Buunk toen niet ingaan op het verzoek zijn aantijgingen in te trekken. 

Het voorval wordt nu in het presidium (waarin de fractievoorzitters en burgemeester ziting hebben) van de raad besproken. Als voorwaarde stelt Stadsbelang dat een jurist uitspraak doet of er in de mails van Oostveen, die hij rondstuurt aan raadsleden als vertegenwoordiger van het projectontwikkelingsbedrijf Ovast, sprake is van die 'onvervalste belangenverstrengeling'.

Aan die voorwaarde wordt voldaan en Oostveen was daarom bereid de officiële aanklacht in te trekken. Cees Bos van Stadsbelang zegt dat hoogleraar staatsrecht Marcel Boogers gevraagd is om de casus te beoordelen. "We hopen dat hiermee eens en voor altijd welke insinuaties en beschuldigingen over belangenverstrengeling dan ook tot het verleden behoren."