In het stadhuis is vanaf woensdag een expositie te zien met het werk van de van oorsprong Iraakse schilder Muhi. Hij woont en werkt in Zuilen.

Vorig jaar ontmoette de kunstenaar de actrice en theatermaker Adelheid Roosen. Die was toen bezig met haar theatraal-geografische ontdekkingsreis Wijksafari die zich in Zuilen en Ondiep afspeelde. De expositie ‘Postcards from Heaven to Utrecht’ laat het resultaat zien van die ontmoeting.

Het gaat om een serie kleurrijke olieverfschilderijen. De acteur en regisseur Titus Muizelaar zei over de schilderijen: “Het zijn portretten van zijn verbeelding van unieke ontmoetingen. Geen imitatie van de werkelijkheid, maar de werkelijkheid als bron voor een nieuwe werkelijkheid… de werkelijkheid van de fantasie. Een fantasie over de wereld zoals hij hem wenst te zien.”

Muhi (pseudoniem van Mehdi Gaffer) volgde zijn opleiding aan de Hongaarse Kunstacademie in Boedapest. Zijn werk was te zien op exposities in Syrië, Libanon, Hongarije, Frankrijk, Engeland, de Verenigde Staten, Finland, Zweden en Zwitserland.

Sinds 2008 geeft hij in een Open Atelier wekelijks schilderles aan ouderen in Buurthuis Zuilen.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien van woensdag 1 oktober tot en met 30 oktober 2014.