Vandaag bereikte ons het treurige nieuws dat Peter Oostveen, al enige jaren columnist van deze website, is overleden. Hij werd afgelopen zondag dood gevonden in zijn woning in de Korte Nieuwstraat.

Peter Oostveen schreef in zijn columns over zaken die hem bewogen en waarvan hij vond dat de pen ter hand genomen moest worden om een ander geluid te laten horen. Zoals over wonen in de binnenstad (wat voor iedereen mogelijk zou moeten zijn en bekend werd hij vooral als degene die durfde te zeggen dat het nachtelijk gebeier van de Domklokken mensen uit hun slaap hield). Ook schreef hij graag over muziek en laatst nog over het Utrechtse talent in de band Valentino die hij zeer bewonderde.

De contacten met Oostveen, die als ambtenaar in Wijk bij Duurstede zijn brood verdiende, waren hartelijk en liepen meestal via de e-mail. Wij leerden hem eigenlijk kennen via zijn columns. Die van vorig jaar maart was een persoonlijke waarin hij sprak over zijn jeugd in Utrecht en opgroeien in Overvecht: Klikhier.

Voor zijn laatste column kwam hij zondag 9 februari nog even langs om enkele foto's te kunnen laten scannen. We hebben nog even gesproken over zijn 90-jarige vader en de storm van die dag en namen afscheid voor de deur. Een paar dagen later kwam er een e-mail van hem over zijn column: "Er stromen vette complimenten m’n mailbox binnen. Mijn contacten zijn ook lovend over ’t fotomateriaal. Dit zijn geen alledaagse afbeeldingen, dat ervaart men ook echt zo. Ik ben hier zelf ook heel gelukkig mee, een verhaal dat verteld moet (blijven) worden." 

Oostveen werd 55 jaar oud en stierf een natuurlijke dood. Wij wensen zijn vader, broer en andere naasten veel sterkte.