Het Franse vastgoedbedrijf Klépierre neemt Hoog Catharijne-eigenaar Corio over. Dat is vanochtend bekendgemaakt. Door de overname ontstaat een organisatie die beschikt over 182 winkelcentra in 16 landen.

Corio is in Nederland vooral actief in Utrecht en Rotterdam, maar het bedrijf heeft ook vestigingen in diverse andere Europese landen zoals Duitsland, Turkije en Frankrijk. Klepierre is meer actief in Frankrijk, Italie, Spanje en Portugal.

Volgens de bedrijven gaat het om een 'samensmelting' van beide vastgoedbedrijven. Welke consequenties het heeft voor het kantoor in Utrecht en de investeringen in Hoog Catharijne en Leidsche Rijn-centrum is nog onbekend.

Corio-directeur Gerard Groener is in ieder geval enthousiast over de samenwerking omdat het voordelig zou zijn voor de aandeelhouders. Hij zegt in een persbericht dat de grootte van vastgoedbedrijven in de retail er toe doen om goede financiele resultaten te behalen.

Corio ontstond in 2000 uit de fusie van Vastgoedfonds voor Institutionele Beleggers (VIB) en Winkel Beleggingen Nederland (WBN).