De een krijgt een waardevol eeuwenoud schilderij (zie het bericht over het Museum Catharijneconvent) en de ander krijgt een gloednieuwe fiets. En daar zijn ze in het Centraal Museum ook heel blij mee.

Het is natuurlijk een reclamestunt maar de Koninklijke Gazelle behaagde het om het Centraal Museum een paar nieuwe fietsen te schenken. Het museum gebruikt die om bezoekers in staat te stellen de afstand tussen het Centraal Museum en het Rietveld Schröderhuis te overbruggen (een afstand van twee kilometer, zegt het museum). 

Directeur Edwin Jacobs is dankbaar: “We zijn erg blij met deze mooie fietsen. Utrecht staat dit jaar vanwege de Grand Depart in het teken van de fiets en op deze manier stimuleren we met Gazelle graag het fietsen in deze stad. Vooral naar zo’n bijzonder locatie als het Rietveld Schröderhuis.”

Gazelle is niet gek als het gaat om zichzelf in de markt te zetten. Het bedrijf zegt de fietsen speciaal gemaakt te hebben voor het Centraal Museum en daarmee in te spelen op het 'Nederlands design' waarvoor ook het Rietveld Schröderhuis model staat.