Door Ton van den Berg - Dat Le Guess Who? een buitenaards muziekevenement is en beslist niet alleen popmuziek betreft, dat mag als bekend worden verondersteld. Dat de organisatie dat elke keer weer weet te benadrukken en te verbreden is de grote kracht en wordt gewaardeerd gezien de volle Domkerk bij het optreden van het onvolprezen koor Le Mystère des Voix Bulgares.

Dit grote en kleurrijk geklede vrouwenkoor met hun mysterieuze Balkanzang wist de Domkerk donderdagavond te domineren met hemels (!) gezang. Honderden mensen moesten buiten blijven, rond kwart voor acht was de kerk vol en kon er niemand meer bij.

Binnen heerste een gespannen sfeer want het voormalige koor van de Bulgaarse staatsomroep had via artikelen in de media veel verwachtingen opgeroepen en nadat ze nog maar net begonnen waren, was duidelijk dat de vrouwen zingend met diverse octaafhoogten aan die verwachtingen voldeden. De volle galm van de Domkerk gaf een extra dimensie.

Le Guess Who verrast en had donderdagavond al een van de grootste verrassingen neergezet. Hoe het klonk kunt u hieronder vernemen via een opname van Nieuws030.

Zangeressen van het onvolprezen koor Le Mystère des Voix Bulgares.  Foto: Ton van den Berg

Foto's: Ton van den Berg