Het kunstwerk op het gevelpand op de hoek van het Vredenburg en Achter Clarenburg wordt verwijderd. Dat heeft wethouder Kees Diepeveen bekendgemaakt. De eigenaar van het pand wil appartementen laten bouwen in het gebouw en daarom moet het kunstwerk van kunstenaar Jan Bons verwijderd worden.

De gemeente heeft toegezegd het kunstwerk op te slaan zolang er nog geen nieuwe bestemming voor gevonden is. De eigenaar van het pand wil daaraan meewerken.

Kunstenaar Jan Bons (1918-2012) maakte de emaillen panelen die in 1977 op verzoek van de toenmalige winkeleigenaar Dixons op de gevel zijn aangebracht. Toen bekend werd dat er een sloopvergunning voor was omdat de nieuwe eigenaar er appartementen wil bouwen, kwam daartegen protest, ook vanuit de gemeenteraad die in een motie opriep dat het behouden moest blijven.

De erfgenamen van Jan Bons zijn inmiddels geinformeerd over het behoud en de opslag. Volgens de gemeente zijn zij verheugd dat het werk behouden kan blijven.

De verwijdering van de panelen zal in de tweede helft van juli plaatsvinden. Afgesproken is dat de gemeente Utrecht in nauwe samenspraak met de erfgenamen zich gaat inzetten voor het vinden van een passende locatie voor herbestemming.