In deze rubriek ziet u steeds een recent gemaakte Utrechtse foto (en soms meerdere).

Wanneer:  vrijdag 22 juli 2022, 14:44 uur

Wat? Tot en met zondag 7 augustus kun je elke dag weer genieten op het terrein van het theaterfestival De Parade in het Moreelsepark.

Toen ik mijn foto's maakte, was het nog drie uur te gaan voordat de poorten de eerste avond open gingen. Alles lijkt op dat moment klaar te zijn, in een soort gewapende of gespannen rust. Maar als je wat langer blijft kijken zie je ineens mensen over het terrein zenuwachtig heen en weer lopen. En her en der ligt nog wat rotzooi.  

Dit jaar is het de 31e keer dat dit theaterfestival hier plaatsvindt. In 2020 ging het feest niet door vanwege corona en vorig jaar was er een uiterst afslankte Parade. Maar nu is het festival weer terug in volle glorie: behalve muziek, theater, film kun je er eten of in de zweefmolen. En gelukkig treedt ook weer zangeres Ellen ten Damme op en een scala aan andere artiesten. Zie: https://deparade.nl/programma/

Ook wordt volgende week vier avonden lang het radioprogramma Kunststof Radio (NPO Radio 1, 19:00-20:00 uur) rechtstreeks vanaf De Parade uitgezonden.

Door: Dik Binnendijk

Foto: DB