Met de druk op een bel gingen twee fonteintjes aan, er zweefde wat licht door de lucht en zo was de singel tussen de Catharijnekade en de Weerdsingel officieel aaneengesmeed.

Circa 500 genodigden, waaronder veel inwoners van Wijk C, getooid met een rood verlicht sterretje, zagen hoe wethouder Victor Everhardt vrijdagavond de terugkeer van de singel bij het Paardenveld van een feestelijk tintje voorzag. Twee kinderen die al jarenlang de fotobeelden vormen voor CU2030 mochten hem bij de activiteit helpen.

Er waren geen bubbels, want alcoholgedoe (iedereen zou op zijn leeftijd moeten worden gecontroleerd) was lastig bij deze bijeenkomst, ook geen vuurwerk, want de Partij voor de Dieren zou er wel eens over kunnen klagen. Het viel al met al wat tegen, deze historische bijeenkomst.

Het miljoenen euro's kostende herstel van de singel voorzag niet in meer feestelijkheden, het werd daarom een sober gebeuren. Voor de meeste Wijk C'ers een kleine tegenvaller die ze moesten verwerken onder beukende discomuziek (waar was Utereg me stadsjie?).

Aan de andere kant veel tevredenheid onder de aanwezigen over het feit dat het water terug is. "Nu de rest nog", riep bewoner Guus, die erop wees dat de singel nog lang niet helemaal terug is. Het deel naar de Mariaplaats en verder staat nog op de wenslijst. "Ze motten er nog geld voor vinden", aldus Guus.

Wethouder Everhardt geeft een klap op de bel. Foto: Ton van den Berg

Sophie van Wijhe en Sasmita Sapkota mochten de wethouder assisteren bij de officiele handeling. Foto: Ton van den Berg