Straatnieuws wordt toch een tikkie goedkoper, vanaf vandaag kost het nieuwe nummer 2,50 euro. Onlangs werd de prijs opgeschroefd naar 3 euro omdat de stiching Straatnieuws in de financiele problemen zit.

Op advies van de straatverkopers is de prijs nu 2,50 euro. Volgens Straatnieuws kan dat ook wel omdat na de oproep Straatnieuws te steunen er veel particuliere giften zijn binnengekomen.

Met de prijs van 2,50 euro leveren de straatverkopers overigens een deel van hun eigen opbrengst in. Zij kopen de nummers in voor 1,60 euro per stuk. Een voorstel van de stichting om daar 1,50 euro van te maken werd door de verkopers verworpen. Zij willen daarmee laten zien ook een bijdrage te leveren.

Straatnieuws kostte tot voor kort nog 2 euro, maar de prijsverhoging was volgens de organisatie nodig omdat er financiele problemen waren ontstaan. Die waren het gevolg van het feit dat vorig jaar penningmeester Bert van der Roest geld van de stichting voor privegebruik had aangewend. Het ging om enkele tienduizenden euro's waarvan Van der Roest het meeste nog niet heeft terugbetaald, zegt de stichting. Van der Roest bestrijdt de hoogte van het bedrag. Hij betaalde volgens Straatnieuws onlangs nog 6000 euro terug.

Het actienummer met een oproep Straatnieuws te steunen werd een succes, er zijn meer dan 5000 exemplaren verkocht. Dat is volgens de stichting meer dan de gebruikelijke omzet.

Aan donaties kwam daarnaast ruim 4.500 euro binnen. Een gulle gever uit de gemeenschap van de Nieuwe Kerk gaf 3.000 euro waarmee de drukkosten en een belangrijk deel van de redactiekosten gedekt zijn.

De actie om Straatnieuws te helpen gaat gewoon door. De Nieuwe Kerk overlegt met andere Utrechtse kerken voor meer structurele hulp. De Utrechtse Communicatiekring UCK biedt professionele ondersteuning aan de campagne. Zes leden richtten woensdag communicatiebureau De Straat op. De Straat ondersteunt de campagne van Straatnieuws totdat de krant weer in rustig vaarwater is.