Het is een historische dag voor Utrecht, niet alleen wordt vrijdag de (gedeeltelijke) terugkeer van de singel gevierd, ook de kademuur aan de Bemuurde Weerd is weer hersteld. In oktober 2013 stortte een deel van die muur in het water waarbij gelukkig geen gewonden vielen.

Na bijna twee jaar en twee aannemers zit het herstelwerk erop en kon wethouder Geldof vrijdagmiddag samen met buurtbewoners het glas heffen want er was wel reden om een feestje te vieren. Het herstel kende namelijk veel vertraging nadat de eerste aannemer failliet bleek te zijn gegaan.

Wethouder Geldof proost met een van de buurtbewoners op het herstel van de kademuur. Foto: Ton van den Berg

De muur stortte in als gevolg van diverse oorzaken zoals uit een onderzoek bleek. De grond was 'compleet verweekt' door veel regen, het water in de singel stond hoog en stroomde snel en de grond, vooral zand, spoelde weg onder de kademuur. Bij de instorting werd een boom meegesleept.

De kademuur is nu voorzien van een nieuwe damwand en ook het straatwerk is vernieuwd. In een persbericht zegt de gemeente dat er ook weer 'bomen van formaat' staan.