Ter nagedachtenis aan oud-raadslid Hans Berends werd zaterdag naast de Jeremiebrug een lindeboom geplant. Berends was als bewoner van Dichterswijk zeer betrokken bij het wel en wee in de wijk en maakte zich daarom ook sterk voor het behoud van de Jeremiebrug in zijn wijk.

Daardoor kwam hij in contact met de Vrienden van het Máximapark die sinds 2008 de wens hadden de brug naar het park te halen. Omdat in de directe omgeving van de oude locatie van de brug door de gemeente Utrecht geen plek gevonden werd, besloot de gemeente op het verzoek van De Vrienden in te gaan en liet de brug herbouwen in het hart van het Máximapark.

Berends vatte dat sportief op en bleef tot aan zijn dood in contact met De Vrienden om de voortgang van de herbouw te volgen. Hij was vooral blij dat de brug niet ergens op een opslagterrein terecht was komen om daarna nooit meer herbouwd te worden.

Berends heeft het eindresultaat van die herbouw helaas niet meer met eigen ogen kunnen aanschouwen omdat hij op 21 november 2014 na een kort ziekbed overleed. Precies een jaar later kwam de familie Berends op uitnodiging van de Vrienden naar het Máximapark om ter nagedachtenis aan Hans een boom te planten naast de brug. Zijn vrouw en kinderen waren zeer vereerd met deze geste.

Als verrassing las 'Vinexvrouwtje' Marieke Dubbelman een column voor die deze zaterdag ook verscheen in het AD/UN. Volgens Johan de Boer, voorzitter van de Vrienden van het Máximapark, houdt Hans Berends op symbolische wijze nu toch nog een beetje toezicht op ‘zijn’ brug.