De Utrechtse fotograaf Désirée Meulemans heeft een jaar lang op wisselende momenten en locaties bankjes en hun gebruikers gefotografeerd. Ze was vooral benieuwd naar de verhalen van de ‘bankzitters’.

Wie zijn ze, waar komen ze vandaan en waarom zitten ze daar? Deze verrassende, bijzondere en soms ontroerende ontmoetingen plaatste ze wekelijks op het fotoblog opeenbankjeinutrecht.nl. Vandaag is het gelijknamige fotoboek uitgekomen. 

Meulemans over haar project: ‘Zeker in het begin vond ik het best spannend om wildvreemde mensen aan te spreken of ik ze mocht fotograferen, maar de meesten reageerden positief. Het meest bijzondere vond ik dat ik bij ieder bankje vrijwel direct het vertrouwen kreeg van de bankzitters en ze mocht fotograferen terwijl zij ontspannen doorgingen met waar ze mee bezig waren.’ 

Désirée Meulemans

Dit is het tweede fotoboek van de fotograaf. Haar eerste fotoboek ‘Utrecht in de vroegte’ kwam in maart 2016 uit nadat zij een jaar lang het begin van de dag bij iemand of ergens in Utrecht had vastgelegd. Het luxe uitgevoerde full colour fotoboek ‘Op een bankje in Utrecht’ heeft een liggend formaat van 24 x 16 cm en een hardcover.

Het boek omvat 108 pagina’s binnenwerk met vijftig bankjesfoto's en de verhalen van de bankzitters. Het boek is vanaf 30 november 2017 voor €14,95 te koop bij boekhandels Broese, Bruna, the Read Shop en Steven Sterk of via:https://desireemeulemans.nl/shop/