Je weet het tegenwoordig niet meer zeker, met al die discussies. Voor hetzelfde geld had de Sint Utrecht dit jaar eens overgeslagen, maar nee hoor: ondanks een mottige regen vond hij weer zijn weg naar de Bemuurde Weerd.

Sinterklaas kwam niet alleen, net zoals voorheen werd hij vergezeld door een groot aantal pieten, de meeste zo zwart als roet en een enkele met een ander kleurtje. Of de opgedoken vogelgriep in de provincie daar mee te maken heeft is nog niet duidelijk. 

Burgemeester Jan van Zanen was zo goed om de Goedheiligman welkom te heten. Dat was wel na een lang wachten. De vaartocht over de Singel en Oudegracht kostte meer tijd dan verwacht. De pieten waren allang gearriveerd toen de Sint nog ergens halverwege de route was. De in groten getale opgekomen ouders met natgeregende kinderen klaagden daar over op onder meer twitter en facebook.

Het was de enige opvallende klacht want verder was er weinig sprake van gedoe, zoals bijvoorbeeld over de kleur van pieten. Iedereen haalde ze met veel plezier binnen en van demonstraties was geen sprake. Die waren overigens ook niet aangekondigd.

Hieronder de fotoreportage van fotograaf Jeroen Stoops.