Verbaasd, langzaamaan boos en dan witheet weg. Dat is zo ongeveer wat gebeurt bij tientallen mensen als ze horen dat ze voor niets bij TivoliVredenburg aankloppen om de grote show van illusionist Hans Klok te zien.

Al bijna een week lang, iedere avond opnieuw, komen diverse mensen vrolijk naar de entree van TivoliVredenburg waar volgens hen de Grote Houdini Show van Hans Klok zich afspeelt. Maar de goochelaar zit tot en met zondag 31 augustus in Vredenburg-Leidsche Rijn, beter bekend in Utrecht als de Rode Doos.

"U kunt dit niet menen", zegt een man met kaartjes in zijn hand tegen een medewerker van het Muziekpaleis. Hij kijkt verbaasd om zich heen. "Maar dit is toch Vredenburg". De medewerker, die iedere avond al strategisch bij de voordeur staat, legt uit dat ze naar Leidsche Rijn moeten. "Een groot rood gebouw, u kunt het niet missen."

Al meteen de eerste avond van de show van Hans Klok stonden er op het Vredenburg bezoekers van die show. Voor hen was de vermelding Vredenburg-leidsche Rijn op de kaartjes voldoende om naar Vredenburg in de binnenstad te komen. Veel van hen komen van buiten de stad.

"We hebben iedereen waarvan we gegevens hadden nog een e-mail gestuurd om er op te wijzen dat het toch echt in Leidsche Rijn is", zegt de medewerker. Als troost deelt hij gratis uitrijkaartjes van de parkeergarage uit." 

"Ik wil een schadevergoeding," zegt iemand, maar zijn vrouw trekt hem weg en maant hem door te lopen. "We kunnen kijken of het nog kunnen halen", zegt ze. Het is dan tien minuten voor de start van de show in de Rode Doos.

"De mensen die te laat komen mogen er nog wel in", zegt de medewerker. 'Alleen pas na een kwartier want bij de eerste truc moet het helemaal donker zijn in de zaal en mogen de deuren niet open. En wie een rang A-kaartje heeft moet dan toch genoegen nemen met een plaats verder achterin de zaal."

Ook restaurants in de omgeving van het Vredenburg kennen de problemen. Bij restaurant Chez Jacqueline wilde iemand reserveren 'want dan kunnen we snel daarna in Vredenburg naar Klok gaan kijken'. Die reservering werd vriendelijk van de hand gewezen.