Persbericht: Comedyhuis

Andries Tunru wordt officeel de slimste mens van Utrecht na verliezen van finale De Slimste Mens van Brabander Rob Kemps

De Utrechtse stand-up comedian Andries Tunru is vrijdagavond officieel De Slimste Mens van Utrecht geworden in het NPO-programma De Slimste Mens. Snollebollekes-zanger Rob Kemps werd weliswaar eerste, maar die woont in Brabant dus zolang hij geen optredens in de provincie Utrecht heeft (onwaarschijnlijk want hij maakt carnavalsmuziek) is Tunru de slimste mens van de hele provincie. Daarmee laat hij 1,3 miljoen Utrechters achter zit.

Tunru werd uitgeschakeld met een vraag over Willeke Alberti, waarbij hij niet op haar beroemde lied Samen Zijn kon komen. Maar de Utrechter was na de uitzending de morele winnaar door meteen zijn nieuwe videoclip te presenteren: Samen Zijn. Een prachtig lied over verdriet, sportief verliezen en vriendschap. De clip is nu te bekijken op https://youtu.be/n3TyqsU4PQo.

Andries Tunru is lid van het Utrechtse comedycollectief het Comedyhuis en is daar regelmatig in shows en livestreams te zien. Ook is hij een vaste gast op het Utrecht International Comedy Festival: het grootste stand-up comedyfestival van de Benelux. Meer informatie daarover is te vinden opwww.comedyhuis.nl en www.uicf.nl.