Het is voor elkaar, het Utrechtse tourlied kent nu ook een videoclip. Daar zijn diverse Utrechters in te zien zoals burgemeester Van Zanen, maar ook kunstenaar Wennekendonk, schrijver Giphart, politicus Pia Dijkstra en natuurlijk Jeroen Wielaert, de man die de tour naar Utrecht bracht, die stukjes van de tekst zingen.

Maar het overgrote deel wordt gezongen door het koor De Steegzangers, waarvan ook deel uitmaken Elisabeth Stolk en Vincent Oldenborg, die eerder dit jaar na wat glazen drank, een wild idee kregen om een tourlied te maken.

De twee Utrechters, trots op hun stad, beiden zangers, vroegen ze zich af waarom er eigenlijk geen Utrechts Grand Départ lied was. Voor jong en oud, auto en allo, arm en rijk, wielersportminnend of niet, zegt Stolk. Kortom, een lied voor alle Utrechters. Met als enige doel: tijdens de Grand Départ wervelt het liedje door de hele stad en daarbuiten.

Al snel stond het Utrechts Tourlied op papier, op de wijs van Aux Champs-Elysées. Flyers met de tekst werden hier en daar uitgedeeld om te kijken of de Utrechtse bevolking het net zo leuk vond als de makers. In enkele lokale kroegen werd de proef op de som genomen: er werd uit volle borst meegezongen!

Tijdens het “Ode aan de Grand Départ”-concert op 23 juni, vanaf 19.15 uur buiten en in de Domkerk, wordt dit Utrechts Tourlied ook ten gehore gebracht.

Maar Stolk en Oldenborg hopen dat het lied tussen de oren komt van iedereen: "Kijk, luister, smeer je keel, poets je stem op en zing of neurie vanaf vandaag elke dag een keertje het lied. En met z’n allen zorgen we er dan voor dat Utrechts eigen Tourlied op 4 en 5 juli door de stad klinkt!"