Vanaf 21 december 2016 zijn er werken van de Utrechtse kunstenaar Kees Wennekendonk te zien in het Stadskantoor. Aan de muren van de publieke wachtruimtes op de derde en zesde etage worden zeven foto’s op groot formaat uit zijn serie “Stadslicht” getoond.

Met deze serie van schilderachtige foto’s treedt, volgens Wennekendonk, de sfeer van de oude binnenstad binnen in het nieuwe uit glas en staal opgetrokken gebouw.

Wennekendonk maakt, onder andere, schilderachtige foto’s die bekend staan om hun bijzondere licht, kleuren en composities. Ze hebben hierdoor veel weg van schilderijen, die in meerdere eeuwen lijken te spelen. Ze laten de toeschouwer, door hun ongebruikelijke opzet, opnieuw kennis maken met de stad. Op de door de gemeente getoonde foto’s zijn onder meer verbazingwekkende beelden aan de Oudegracht, Suikersteeg, Haverstraat, Nieuwegracht en Domplein te zien.

Wennekendonk vertelt dat de foto’s een donatie zijn aan de gemeente. Overeen is gekomen is dat ze de komende drie jaar worden getoond. Kunstenaarsbenodigdhedenwinkel Swaak aan de Oudegracht heeft de productie gesponsord.

Zie ook de website stadslicht