Door Ton van den Berg - Als je dood gaat, krijg je dan meer aandacht? Soms lijkt het daar op en in het geval van Jeroen van Merwijk, die eerder dit jaar te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek is, mag dat best. Er zullen veel jongeren zijn die de 65-jarige Utrechtse cabaretier/zanger/liedjesschrijver totaal niet kennen, wij kennen deze zoon van de schooldirecteur Meester van Merwijk van de Salvatorschool in de Betonbuurt in jaren zestig, heel goed.

Wat die aandacht betreft, deze week was er op twee momenten niet aan hem te ontkomen.

De meest opvallende was de tv-uitzending Volle Zalen bij de AVRO/TROS van Cornald Maas waarin Van Merwijk open en rustig sprak over het naderende einde en wat tot veel reacties bij kijkers leidden die spraken van 'een prachtige utizending'. Voor wie het gemist heeft, het is nog terug te zien op uitzending gemist of via deze link: klikhier.

Minder opvallend maar ook heel mooi (en daarom dat wij u er hier op attent maken) is de podcast die Theo Maassen maakte met Jeroen van Merwijk. Een geweldig gesprek tussen twee vakgenoten (die soms wat veren in elkaars kont steken, maar dat mag wat ons betreft). Luisteren naar de podcast kan via: https://theomaassen.nl/podcast/jeroen-van-merwijk/

Nieuws030 besteedde aandacht aan Jeroen van Merwijk via een interview dat Jan Jansen met hem had in 2014, klikhier.

Jeroen van Merwijk in 2014. Foto: Jan Jansen