Het kon niet uitblijven dat Kees Wennekendonk nu ook in het Centraal Museum te zien is. Zijn werk kom je op veel plekken in de stad tegen (foto's in het Stadskantoor, z'n tekeningen in Het Utrechts Archief, staatsieportret van oud-burgemeester Wolfsen in het Stadhuis) en dan is het museum het enige dat er nog toe doet. En daarna kan hij op z'n lauweren gaan rusten, maar Wennekendonk kennende zal hij dat wel laten.

Vanaf 17 maart is het werk van de multidisciplinair kunstenaar in het Centraal Museum te zien als onderdeel van Nieuw Utrechts (NU), een serie tentoonstellingen van Utrechtse kunstenaars, vormgevers en modeontwerpers. In de tentoonstelling is een selectie van zijn foto’s, tekeningen en toegepaste kunst te zien. 

In een persbericht zegt Kees Wennekendonk zelf over de tentoonstelling: “Van mijn foto’s wordt gezegd dat mensen er blij van worden. Dat ze met nieuwe ogen naar de stad kijken. Dat in mijn portretten de aanwezigheid van de persoon vloeibaar wordt."

De Verschijning van Zeynep. Foto: Kees Wennekendonk

Volgens het Centraal Museum ontwikkelde Wennekendonk de afgelopen vijf jaar een eigen stijl in het fotograferen van wat hij onderweg, te voet door de stad, of racefietsend over het land tegenkomt, in de series ‘Stadslicht’ en ‘Fotografietsen’. Kenmerkend voor zijn werk is licht, compositie, gedetailleerdheid, ambachtelijkheid, het tonen van de schoonheid van het alledaagse, naast ongewone verschijningen daarin.

In Kees Wennekendonk, multidisciplinair kunstenaar staan fotografie, tekeningen, bijzondere brilmonturen en muziek van Wennekendonk centraal. Een paar hoogtepunten uit de tentoonstelling zijn het in 2005 gemaakte portret van de onlangs overleden Dick Bruna en het werk De Verschijning van Zeynep. Deze bijzondere foto van een dame uit de schoonmaakploeg maakte Wennekendonk voorafgaand aan de tentoonstelling in de kelders van het Centraal Museum.

Ook zal Wennekendonk in de tentoonstelling concerten verzorgen tijdens de avondopenstellingen van het Centraal Museum. Op donderdag 6 april en donderdag 12 mei zal de kunstenaar om 20.00 uur live muziek op zaal verzorgen. 

De tentoonstelling Kees Wennekendonk: multidisciplinair kunstenaar is van 17 maart tot en met 27 mei 2017 te bewonderen in de Nieuw Utrecht Kamers van het Centraal Museum.