De interactieve kunstinterventie Aura Utrecht van ontwerpstudio PolyLester wordt deze week ‘winterklaar’ gemaakt. De kleurrijke installatie, samengesteld uit industriële getinte kunststof pvc-gordijnen, staat bij de ingang van Utrecht CS op en boven de trappen van het stadsplateau.

De lamellen worden afgeknipt en voorzien van de skyline van diverse wereldsteden met natuurlijk een Utrechts element. Het kunstwerk zal met dit ‘winterkleed’ op veilige hoogte meebewegen met de wind en een kleurrijk aanblik blijven voor iedereen die eraan voorbij loopt. De Aura Utrecht is te zien én te beleven t/m mei 2017.

De afschermende functie die PolyLester bij het ontwerp van de Aura Utrecht voor ogen had om zo een ontmoetings- en verblijfsgebied te creëren, heeft zich de afgelopen maanden meer dan eens bewezen. Het publiek verbleef er dikwijls langere tijd en kwam er ook graag voor terug. Nu is het tijd voor de geplande transformatie naar een nieuw ontwerp om zo het kunstwerk aan te passen voor de winter. De lamellen worden afgeknipt en voorzien van de skyline van diverse wereldsteden met natuurlijk een Utrechts element. Wellicht is dit wel de toekomstige skyline van Utrecht?

Aura Utrecht is onderdeel van Public Works: een initiatief van de stichting Kunst in het Stationsgebied in samenwerking met de gemeente Utrecht dat sinds mei van dit jaar verschillende kunstwerken in het stationsgebied presenteert. Naast PolyLester kregen vijf andere kunstenaars(duo’s) de opdracht om nieuw werk te ontwikkelen: Marcus Coates, Constant Dullaart, Berend Strik i.s.m. Aziz Bekkaoui, HeHe (Helen Evans & Heiko Hansen) en Sander Breure & Witte van Hulzen.