Henk Westbroek - U zult de eerste weken van 2018 jaar overspoeld worden met voorspellingen over wat u dit jaar te wachten staat. Voorspel ik.

Met 100 procent zekerheid staat verder vast dat de top 2000 eind van het jaar exact 2000 liedjes zal bevatten en dat Sylvana Simons minimaal 9 keer van haarstijl zal veranderen. Voor het ondenkbare geval dat u nog niet beseft dat u - wellicht onbedoeld, maar toch – een racist bent, zal iemand die daar verstand van heeft u daar aan herinneren.

Nu we het toch over hem hebben, Peter R. de Vries zal in maart besluiten om in samenwerking met een aantal investerende voetballers waarvan hij de belangen behartigt, een eigen televisiekanaal te beginnen. Dat gaat Kanaal Peter heten, om verwarring met SBS 6 en de BBC te voorkomen.

Om de zender een kickstart te geven zal het huwelijk tussen Peter R. en Sylvana Simons live worden uitgezonden. Evenals de voorafgaande rondrit in de door onze koning belangeloos ter beschikking gestelde gouden koets door de Schilderswijk in Den Haag. Sylvana zal ter speelse provocatie een maagdelijk witte jurk dragen en Peter een zwart pak. Want hem past alles.

Verder staat met zekerheid vast dat de rijken er niet armer op zullen worden, maar dat de mensen die het niet al te breed hebben wel een ietsepietsie. De lonen zullen namelijk met 3 procent bruto stijgen. Wat net een half procent te weinig is om de stijgingen van alle 14 milieuheffingen te compenseren.

D66 zal vriend en vijand verrassen omdat er onverwacht nog een onwrikbaar beginsel gevonden wordt dat bij het oud vuil gezet kan worden; het algemeen kiesrecht. Mensen die dit kwalijk vinden zullen vanzelfsprekend ook het kiesrecht verliezen, zelf als het geen evidente populisten zijn. De partij gaat verder principieel inzetten op de doodstraf voor iedere man, vrouw of anderszins die het waagt zich rond 5 december te vermommen als u weet wel. Dit is de druppel die Quincy  Gario doet besluiten om zijn lidmaatschap van wat dan ook  op te zeggen om zich bij DENK aan te sluiten.

De integriteit-commissie van de VVD zal komend jaar - net als die van de PvdA, het CDA en de PVV - concluderen dat er in alle onderzochte gevallen niets aan de hand bleek te zijn . Behalve dat als gevolg van door Rusland verspreid nepnieuws leugenachtige beschuldigen geuit waren. Dit doet Het Forum voor Democratie besluiten om op transparante wijze Donald Trump  te vragen zijn spionagediensten in te zetten om president Putin te vergiftigen. Trump laat daarna via een filmpje op twitter weten dat hem dat net een brug te ver gaat, maar knipoogt daarbij.

Als gevolg van deze beangstigende knipoog wordt vanuit het Oostblok ter afschrikking een kleine atoombom op Brussel geworpen. Ook in het Oostblok wordt België namelijk wel eens met Nederland verwisseld. Omdat het hoofdkwartier van de NAVO hierdoor verdampt, maakt Catalonië van de verwarring gebruik om de zelfstandigheid uit te roepen wat  de tweede Spaanse burgeroorlog tot gevolg heeft. En een 24 uurs inzamelingsactie voor de slachtoffer op alle Nederlandse radio- en televisiezenders.

Ondanks dit alles; een aangenaam 2018.