Jan van Piekeren - Als je voor je 900-jarige verjaardag het thema Stad zonder Muren kiest, dan bedoel je natuurlijk eigenlijk het toverwoord van deze tijd 'verbinding'. Misschien ben ik als uitvoerend artiest niet helemaal objectief maar volgens mij is er niets wat meer verbindt dan muziek. Wij hebben vanuit deze gedachte het lied Laag over Laag opgenomen, dat op alle platforms is te beluisteren.

Ik was dan ook meteen enthousiast, toen we gevraagd werden om het muziekevenement De Utrechtse Stadsmuzikanten te presenteren, dat speciaal voor het jubileumjaar van de stad wordt georganiseerd. 

We gaan in iedere wijk een muziekavond organiseren waar echt iedereen aan mee kan doen. Het maakt niet uit of je wereldberoemd bent tussen de schuifdeuren of, net als wij, al jaren op het punt van doorbreken staat, dit is je kans om een keer op een mooi podium te staan.

Alles mag; DJ, rapper, volkszanger, klassiek violist of punkband, iedereen is welkom om mee te doen. De variëteit maakt de avond juist bijzonder. Het publiek bepaalt uiteindelijk welke act de wijk zal vertegenwoordigen op een aantal evenementen, die tussen 2 juni en 15 november zullen plaatsvinden.

Je kunt je tot 14 april inschrijven op www.deutrechtsestadsmuzikanten.nl, daar vind je ook alle informatie over de podia en data van de wijkrondes die  in mei zullen plaatsvinden.

Schrijf je in of stuur de link door aan je muzikale vriend of buurman. Kom van je zolderkamer af en laat je eigen buurt horen wat je kan of hebt gemaakt. 

We hebben er heel veel zin in en we zien mekaar in mei bij jou in de wijk.

(zie en luister ook naar "Laag voor Laag", zie hieronder voor de link.)