Ed. Schulte -  Corona, dat was een mooi woord uit mijn jeugd.

Mijn vader H. E. Schulte (1906-1967) werkte in Utrecht als architect, vanaf 1931 bij de PUEM en sinds 1949 met een eigen bureau. Een van de klussen als zelfstandige was een interieuropdracht voor een bijouterie/modewinkel in de Kalverstraat in Amsterdam. Dat was trouwens zijn geboortestad.

De Corona Galerij opende daar in 1953 tussen de Kalverstraat en het Rokin met zestig nieuwe winkels. Tijdens mijn jeugdjaren zag ik jarenlang aan de wand van de tekenkamer in ons huis aan de Utrechtse Leidseweg een prachtige ingekleurde tekening van die opdracht. Deze was bijna een meter breed.

De glans van deze nu verkleurde tekening is door de huidige cornona-crisis er nu wel een beetje af. Maar het is gelukkig maar één werk uit zijn grote oeuvre. Ik heb nog veel originele tekeningen van hem. Ze gaan in het boek komen dat ik binnenkort hoop af te ronden. Het boek moet de plaats innemen van alles dat ik nog van hem heb.

PS. Helaas wil geen enkel (architectuur)archief zijn werk verder bewaren. Ook niet in Utrecht. Toch heeft hij beroepshalve altijd in of vanuit Utrecht gewerkt! 

Geïnteresseerd? Meer over H.E. Schulte leest u hier.

De cover van het boek van Ed. Schulte over zijn vader, de Utrechtse architect H.E. Schulte, dat binnenkort verschijnt.

(met dank aan Jim Terlingen)