Nestorix - Dat het rond het station in bouwput is, dat weten we zo langzamerhand wel, maar ook in de rest van Utrecht lijkt het wel alsof al het asfalt er uit moet. Neem de Albatrosstraat of het noordelijke deel van Overvecht, kijk eens rond de brug bij de Vondellaan; de bordjes met volg T of volg F vliegen er je om de oren.

Normaal verplaats ik mij door de stad op de fiets en ik zeg het maar eerlijk: ik houd mij nooit zo erg aan die routes. Meestal ga ik via een eigen kruip-door, sluip-door systeem vrolijk over alle niet gebaande paden. Dat heeft me al menig verrassende route opgeleverd.

Vorige week had ik de beschikking over een automobiel en dan wordt het leven opeens heel anders, want met een auto, betekenen hekken over de weg dat je er echt niet door kunt. Dan ben je opeens heel blij dat er van die bordjes met letters staan die je de weg wijzen.

Natuurlijk ben ik dan wel zo eigenwijs dat ik meen het beter te weten en halverwege de omleiding een andere route probeer waar ik vervolgens vastloop.

Wat de wegenbouw betreft heb ik dus kunnen vaststellen dat het in Utrecht bruist aan alle kant. Verder is het aardig rustig in ons stadsjie. Ook de politiek neemt er zijn gemak van. Geen extra raadsvergaderingen zoals in Den Haag. Iedereen houdt blijkbaar het kruit droog voor komend najaar want dat er nog genoeg in de lucht hangt is wel duidelijk.

De nieuwe wetten rond jeugdzorg , maatschappelijke ondersteuning en werk en inkomen moeten vanaf 1 januari van start en her en der is het gemor al luid en duidelijk hoorbaar. Aan de Europese normen voor luchtkwaliteit moet ook vanaf 1 januari voldaan worden en dat is nog lang niet rond in het Utrechtse. Daarvoor zijn weinig omleidingsroutes beschikbaar.

Na de vakantie zal duidelijk worden uit welk hout het Utrechts college echt gesneden is. Ze hebben de afgelopen weken genoeg water gekregen, nu maar eens kijken hoe ze uitgroeien. De eerste begroting, die over een maand op de mat valt, zal wat dat betreft een mooie testcase worden. Benieuwd waar het heen gaat.