Nestorix - Twitter bestaat tien jaar. Dit sociale medium is voor velen niet meer weg te denken uit hun dagelijks leven. Vooral geliefd onder nieuwsbrengers en nieuwsmakers die vulling zoeken voor de traditionele media en een ideaal middel om commentaar te geven op alles wat er aan “nieuws” voorbij komt.

Afhankelijk van wie en wat je allemaal volgt op Twitter, blijf je direct op de hoogte van wat er gebeurt in de wereld en kun je er je mening over geven. 

Voor mij begon het getwitter tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. De fractiemedewerker had bedacht dat wij ons ook in de sociale media moesten storten en dus voor alle kandidaten een twitteraccount aangemaakt. 

Wat betreft het verkiezingsresultaat hadden we ons de moeite kunnen besparen. We verloren twee van de drie zetels en dus was het wat ons betrof geen succes als het om zieltjes winnen ging. 

Toch ben ik blij dat ik daarna ben blijven twitteren want in de volgende jaren bleek dat het, voor de miniraadsfractie die ik vormde, erg handig was om door al die Utrechtse volgers op de hoogte gehouden te worden van wat er zoal speelde in ons stadsie. 

Ook tijdens commissie- en raadsvergaderingen werd ik gevoed met actuele informatie over zaken die aan de orde waren en die mij regelmatig in staat stelde om precies de vraag te stellen die nodig was om de problemen helder te krijgen. 

Bovendien zou ik de een-tweetjes met fervente twitteraars als @heuswaar, @MiesjeB, en @Vinexvrouwtje niet hebben willen missen. 

Ook de huidige gemeenteraad kent een flink aantal twitteradepten die ons op de hoogte houden van wat ze zeggen en vinden in de raad. 

Zo onderhoudt André van Schie van de VVD nog altijd zijn zeer nuttige moties- en amendementenservice waarmee hij ons tijdens de vergadering fotootjes stuurt van de acute voorstellen van onze volksvertegenwoordigers.

Vermakelijk zijn vaak ook de discussies tussen Cees Bos van Stadsbelang en de anderen in de raad. 

Het blijft wat dat betreft, ook na tien jaar, een nuttig medium voor de gewone burger om via #raad030 een beetje beeld te houden op wat er allemaal gebeurt daar aan de korte Minrebroederstraat en overal elders waar raadsleden acte de présence geven.

En als het je niet bevalt, kun je er iets van vinden en dat melden. Je kunt er zeker van zijn dat het gelezen wordt, ook als er geen reactie komt. Daar zorgen de bestuursadviseurs en fractiemedewerkers wel voor.