As we dan toch bezig zijn om Anton te eren, d'r komp 'n groate eksposisie over onze groate man bij 't Uterechs Archief, motten we 'r maor 's werrek van maoken om die groate kop van 'm te verplaotsen.

Ze beeld staot daor bij de Jacobstraot in 't stukkie naor de parkeergeraozie van de Bijekorref. Da's toch erremoei! As je er voor gaot staon mot je uitkijke nie omver gereje te worre door zo'n grote bak van zo'n Bijekorrefklant.

Ik heb 't aon Tejo van de Vathors gevraog, die het die kop gemaok, en die zei da 't beeld eers bij de Monicabrug stond, maor daor nie kon blijven en ze hebben gezoch maor gin andre plek weten te vinden dan deze. Hij war 'r oak nie blij mee, en as 't ken wil hij 't eigelijk oak wel erreges andres hebbe. Nie eens zover van waor 't nu staot, gewoan da kerrekplein op, bij de Jacobikerrek dus.

Waorom is da nie eerder gebeurd? Volleges Van de Vathors omdat daor op zaoterdag marrekkooplui staon met ouwe zooi. Die zouwe er las van hebbe. Goeijedag, staon die lui daor nou nog? Die twee kraompies met rotzooi is nog over van wa vroeger 'n praochtige ouwe mart war in de Willemstraot. Haol da weer terug en we praoten nerreges meer over. Maor die twee kraompies op zaterdag op 't kerrekplein, die kunne toch geen rejen zijn om Anton niet een mooiere plek te geven.

Daorom, beste wethouwer van de binnenstad Kees Geldof, ik roep u op er wat aon te doen en te zorrege da de kop van Anton verhuis naor 'n waordige plek waor de Japanse toeriste tenminste 'n normoal plaotje van Geesink kunnen schiete. En vlug 'n bietsjie!

Koos Marsman

Stadsgids en commetator

Anton Geesink bij de onthulling van zijn buste toen het nog bij de Monicabrug stond in 1995. Foto: Michael Kooren