Anaï Garcia gaat voor Nieuws030 door Utrecht onder de titel: Ik verwonder mij over... te oud voor Koningsdag?

Als je in Utrecht geboren en getogen bent weet je hoe hectisch het kan zijn met Koning(inne)dag. Als klein meisje begon mijn ervaring met Koninginnedag op het Winkelcentrum in Lunetten (of all places). Langs de kleedjes van andere kinderen uit de buurt lopen en misschien een jojo of wat Pokémon kaarten scoren.

Later mocht ik mee naar de Vrijmarkt, het echte werk! Daar heb ik onder andere zakjes popcorn verkocht en al mijn oude meuk uitgestald op een kleedje en kwam ik toch trots naar huis met zo’n 12 gulden. Ik vond het heerlijk om de hele dag spulletjes te verkopen of langs de kraampjes te lopen en mij te verwonderen over alle spullen die mensen hadden.

Toen ik een jaar of 16 was, was de nacht eigenlijk veel boeiender dan de dag. Met Koninginnenacht was er van alles te beleven op straat! Het Domplein, de Neude, Vredenburg overal was muziek en het was feest!

En nu… voor het eerst dit jaar heb ik mij niet verheugd op Koningsdag. Wat moet ik gaan doen? Al die drukte… al die dronken mensen… Toch maar een kaartje gekocht voor een feest bij de Jaarbeurs om het beste van Koningsdag te maken. Grote dj’s als Quintino en Sunnery James en Ryan Marciano zouden gaan draaien dus misschien zou dit wat voor mij zijn.

Eenmaal de eerste stap gezet te hebben binnen de Jaarbeurs dacht ik al ‘wat doe ik hier?’ Kids van een jaar of 17-18 die naar mijn idee voor het eerst een drankje op hebben en van gekkigheid niet weten waar ze het zoeken moeten, muziek die zo eentonig was dat ik mijn vriendinnen aankeek van ‘hoe moeten we hier op dansen?’

En vooral erg veel geschreeuw en drukte om mij heen. Buiten scheen nog even lekker het zonnetje dus daar heb ik lekker met een drankje in mijn hand gestaan. Binnen draaiden de grote namen. Enorme lichtshows en spectaculaire draaikunsten, leuk voor even maar verder werd ik er gewoon niet blij van. Waar kan je tegenwoordig leuk Koningsdag vieren? Moet ik soms Utrecht uit? Om de drukte te ontglippen? Of… oh nee, word ik oud!? 

-

Anaï Garcia publiceert nog meer blogs via: feelgoodnow.nu