Anaï Garcia gaat voor Nieuws030 door Utrecht onder de titel: Ik verwonder mij over... hardloopschoenen en een popie-jopie.

Ik wil graag gaan hardlopen. Maar echt, echt gaan hardlopen! En wat is dan het belangrijkste om te hebben? Juist: goede hardloopschoenen. Dus ik besloot om naar de Perry Sport op het Vredenburg te gaan en daar te gaan kijken wat voor schoenen ze hebben en mij te laten adviseren hierover.

Het was vrij druk in de winkel en ook bij de hardloopafdeling. Ik heb dan al snel de neiging om te denken ‘Oké laat maar, ik kom een andere keer wel terug’. Maar wanneer kom ik dan terug? Dan gaan er weer twee weken voorbij dat ik niet kan gaan hardlopen. Ik moet gewoon rustig…blijven… wachten. Dus dat deed ik.

En wachten loont want na een paar minuten kwam er al een verkoper op mij af. ‘Mevrouw! Waar kan ik u bij helpen?’ riep hij iets te enthousiast in mijn richting. ‘Ehm, ik wil graag gaan hardlopen… welke schoenen kunt u mij aanraden?’ ‘Wat is je doel?’ vroeg de verkoper. ‘Nou, lekker hardlopen en aan mijn conditie werken maar geen grote marathon lopen ofzo’. ‘Ah oké, heel goed bezig mevrouw! Wilt u een schoen die steun geeft aan alles of alleen bijvoorbeeld uw knieën?’ ‘Doe maar voor alles’, antwoordde ik. ’Heeft u voetproblemen?’ ‘Nee hoor.’ ‘Haha kijk eens achter je! Riep de verkoper opeens en wees naar een jongen in de winkel die vrolijk een dansje maakte op de muziek die opstond in de winkel.’ Ik lachte met hem mee.

‘Wat vroeg je ook alweer?’ vervolgde de verkoper. ‘Je vroeg of ik had voetproblemen had en ik antwoordde van niet.’ ‘Oh ja, ik haal een schoen die u geweldig gaat vinden mevrouw!’ En hij liep naar het magazijn. Toen hij terug kwam had hij een schoenendoos van Asics in zijn handen en haalde daar een fel roze model uit. ‘Wow’, reageerde ik. ‘Haha ja mevrouw, die felle kleurtjes zijn helemaal in hoor! Mevrouw als u deze schoen aantrekt lijkt het alsof u op wolkjes loopt, echt waar!’

Dat is het proberen waard natuurlijk. Dus ik trok de schoenen aan en inderdaad, net wolkjes. Ik liep er even mee en de verkoper besloot dat ik nog een maat groter nodig had. ‘Hoe duur zijn deze schoenen eigenlijk?’ vroeg ik hem. ‘Duizend euro! hahahaha’ grapte hij. ‘Nee hoor, ze zijn van €130,- naar €100,- euro.’ Hmmm, wel prijzig’, antwoordde ik. ‘Oké, ik zal even uitleggen waarom deze schoenen zo goed zijn. Let op hier komt mijn verkooppraatje! haha, nee zonder dollen ik zal het even uitleggen.’ En toen kwam een heel verhaal waar ik de helft weer van ben vergeten maar ik hoorde iets met sluit precies aan met de voet, heeft een gel-laag aan de onderkant en gaat door de speciale stof erg lang mee.

‘Kan je mij ook een goedkoper model laten passen?’ vroeg ik voorzichtig. ‘Ja, natuurlijk mevrouw! Wilt u de concurrent Nike eens proberen?’ Ja, prima’, antwoordde ik. Ik paste de concurrent maar vond toch steeds dat het eerste model van €100,- euro wel erg lekker liep.

Ondertussen hoorde ik de verkoper een praatje maken met de man die bij het magazijn stond te wachten. ‘Meneer kan ik u ergens mee helpen?’ ‘Ik had schoenen bij jullie besteld en uw collega haalt die nu uit het magazijn.’ antwoordde de man. ‘Oh ja! U komt uit….’ ‘Uit Amersfoort’, antwoordde de man. ‘Ja precies! Slechte buurt he Amersfoort?’ ‘Nee hoor, prima buurt…’ antwoordde de man. Op dat moment liepen er twee kinderen van een jaar of 6 richting de schoenen waar de verkoper naast stond. Het ene meisje pakte de schoen en toen riep de verkoper opeens hard in haar richting: ‘Hé, aanraken is kopen he!’. De meisjes keken hem met grote ogen aan en renden vervolgens snel naar mama toe.

‘Goed’, zei ik. ‘Ik neem de schoenen. Bedankt’. ‘Ah mooi mevrouw, veel plezier ermee en succes met het hardlopen!’ riep de verkoper mij na.

Toen ik buiten stond met de schoenen besloot ik dat ik dit een erg aparte ervaring vond. Een verkoper die de popie-jopie uithangt maar mij toch met schoenen van 100 euro naar buiten heeft gekregen. Ach ja, ik ben tenminste erg blij met mijn nieuwe hardloopschoenen!

-

Anaï Garcia publiceert nog meer blogs via: feelgoodnow.nu