Anaï Garcia gaat voor Nieuws030 door Utrecht onder de titel: Ik verwonder mij over... Studio Ayqido, verrassende concept store.

Soms kom je van die plekjes tegen in Utrecht waarvan je verbaasd bent dat je het nooit eerder hebt gezien. Dat heb ik met concept store Studio Ayqido op het Jansveld. Van buiten zou je er zo voorbij lopen maar als je een blik naar binnen werpt, zie je een mengeling van een galerie en winkel. Interessant genoeg voor mij om naar binnen te gaan!

Studio Ayqido is een concept store met een wisseling van verschillende items. Op dit moment hangt de winkel voornamelijk vol met foto's van DutchStreetPhoto van Gerard Til, Michiel Wijnbergh en Franklin Plein, fotograaf van onder andere Utrecht by Night en fotografaaf van rauwe straatbeelden.

Ook kan je er foto's bewonderen van Thijs Koelink met de collectie uit Japan en hij heeft met zijn foto's ook gehangen in o.a. het Nederlands Fotomuseum. De foto's zijn op dit moment een groot onderdeel van de concept store maar meestal is er meer kleding te vinden geeft de eigenaresse aan. De opening van de expositie heb ik helaas net gemist maar de manier waarop de foto's tentoongesteld worden geeft een erg leuke twist aan Studio Ayqido en alle foto's zijn ook te koop.

Verder is er in de winkel een verzameling aan leuke ontwerpen, tassen en kleding te vinden. De kleding wordt door de eigenaresse zelf gemaakt aan een grote tafel in de winkel en fungeert dus ook als werkstudio. Achter haar naaimachine maakt ze de collectie terwijl iedereen kan binnenlopen, leuke combinatie! De kleding is geïnspireerd door de Japanse vechtsport en dat is te zien aan de stevige stoffen en effen, zwarte kleuren. Alles in Studio Ayqido bestaat trouwens uit zwart, wit en hout en is dus echt hun brand identity. 

Adres

Jansveld 39

3512 BE Utrecht

-

Anaï Garcia publiceert nog meer blogs via: feelgoodnow.nu