Anaï Garcia - Ik fietste vaak langs Restaurant Buurten op de Burgemeester Reigerstraat maar nooit ben ik er wat gaan eten of drinken. Toen er een nieuwe vestiging van Buurten werd geopend in Oog in Al, besloot ik toch een keer bij deze tent te gaan kijken.

Dit was helaas een mission impossible. In de zomer zat het hele terras vol en toen ik in december dacht er een keer te gaan lunchen, zat het hele restaurant vol met gezinnen, kinderwagens en rond rennende kids. Heb ik hier zin in? No, thanks!

Op een vrije donderdag in januari besloot ik het toch weer een kans te geven en er was plek én het was rustig! Tijd om deze populaire hotspot in Oog in Al dus eens onder de loep te gaan nemen.

De entree tot Buurten in de Fabriek. Foto's A. Garcia

Een boterham met pindakaas?

Ik besloot om met een cappuccino te beginnen en de ruimte te observeren. Het was 12 uur en er zaten wat zakenafspraken en ouderen om mij heen. Wat een groot pluspunt is van deze tent, is dat het in de voormalige Cereolfabriek zit en veel grote ramen heeft en er dus lekker veel licht is.

De cappuccino was trouwens lekker en ik besloot ook om er wat bij te eten. De lunchkaart viel helaas een beetje tegen. Zo kwam ik dingen tegen als: 'Twaalf uurtje: soep, kroket, tonijnsalade en vleeswaar', 'Bal gehakt' en 'Twee boterhammen met hagelslag, pindakaas of nutella'. Dit zijn geen dingen waar ik blij van word.

Met het oog op de kinderen kan ik het begrijpen om een boterham met simpel beleg erop te zetten maar dit zou ik zelf eerder verwachten bij de sectie 'kindermenu'. Ik moest lang kijken voordat ik een keuze kon maken. Uiteindelijk ben ik save gegaan met een tosti ham/kaas, die trouwens best goed smaakte! Misschien moet ik er ook een keer gaan dineren want op het avondprogramma stonden meer dingen die mij erg lekker leken...

De menukaart.

Hip onder de Oog in Allers

Buurten in de fabriek is een plek waar je prima wat kan drinken of kan bijkletsen met een vriend of vriendin. Wel moet je goed rekening houden met de drukte in het weekend en in de avond ziet het er ook vaak druk uit... Geen zin in gillende kids om je heen? Dan zou ik je een doordeweekse dag aanraden.

De locatie is erg fijn omdat je niet in de drukte van het centrum zit en in de prachtige oude fabriek zit met mooi uitzicht over het kanaal! Waarom dit zo'n populaire plek is onder de Oog in Allers en gezinnen? Ik denk omdat er veel ruimte is. Bakfietsen, auto's; alles kan je er kwijt op het terrein en het menu heeft keuze voor iedereen dus de kids kunnen smullen daar.

Daarnaast is het toch wel het eerste 'hippe' dingetjes daar in de wijk! Groot gelijk dat ze daar hun zondag dus doorbrengen. Of ik er nog eens terug ga? Ik ben wel benieuwd naar de entrecote van het hoofdgerecht...

Buurten in de Fabriek, Kanaalweg 91, 3533 HG Utrecht

Anaï Garcia gaat voor Nieuws030 door Utrecht onder de noemer: Ik verwonder mij over...

ze publiceert nog meer blogs via: feelgoodnow.nu