Anaï Garcia gaat voor Nieuws030 door Utrecht onder de titel: Ik verwonder mij over...

En daar ging ik dan, voor het eerst naar een Trance feest. A State Of Trance om precies te zijn en eigenlijk alleen voor één DJ specifiek: Armin van Buuren. Al meerdere keren heb ik hem op tv gezien en wat zag dat er gaaf uit... de combinatie van zijn muziek en de lichtshow bij elkaar: daar moet ik bij zijn! Afgelopen zaterdagavond bezocht ik A State Of Trance in de Jaarbeurs in Utrecht.

Het publiek was erg divers, van jongeren tot oude stellen en een hoop mensen uit het buitenland. Ik hoorde Engelsen, Fransen, Spanjaarden en Duitsers. Zij kwam allemaal af op dit grote Trance festival en sliepen in hotels en ik kwam gewoon op mijn fietsje! Ach, verschil moet er zijn... De sfeer was trouwens erg goed. Ik was een beetje sceptisch over deze Trance feesten met het oog op het vele drugsgebruik maar eigenlijk deed iedereen zijn eigen ding daar: dansen en genieten van de show.

Er waren vier verschillende zalen met verschillende DJ's zoals Cosmic Gate, Andrew Rayel en Arty. Cosmic Gate was ook een favoriet maar toen Armin kwam ging het dak er vanaf. De hele zaal liep vol toen Armin zijn draaikunsten mocht laten horen en wat was dat spectaculair! Hij wist de hele zaal mee te nemen en heeft anderhalf uur lang ons vermaakt met zijn muziek.

Armin deed het met zoveel enthousiasme dat hij de hele zaal meenam in 'a state of trance'. Zonder zijn commerciële nummers wist hij ons anderhalf uur te laten dansen. Erg gaaf om te zien hoe hij als DJ de zaal zo kan imponeren. De lichtshow was ook erg spectaculair en je zag dat daar behoorlijk wat tijd en geld in heeft gezeten. Opvallend waren zijn armbanden waarmee hij bepaalde lampen in de zaal kon bedienen. Deze lampen reageerden namelijk op de bewegingen die Armin maakte met zijn armen.

Bij A State Of Tance waren 24.000 mensen aanwezig en alles liep gesmeerd. Dat kom je tegenwoordig niet snel meer tegen bij feesten waar zulke grote aantallen op af komen. Wat heb ik genoten van dit feest. Voor herhaling vatbaar? Jazeker!

-

Anaï Garcia publiceert nog meer blogs via: feelgoodnow.nu