Hans & Ciel - We gingen er op Vak P zondagmiddag nog eens goed voor zitten. FC Utrecht zou een mooie reeks van ongeslagen duels juist tegen Ajax extra glans gaan geven door in Galgenwaard rivaal Ajax opnieuw te kloppen. Zeven seizoenen lang was het de Amsterdammers immers niet gelukt om in de Domstad te winnen van de Utrechtse brigade. En waarom zou dat op deze zonnige, koude zondag niet opnieuw kunnen, in een vol huis en op het moment dat de ploeg van Erik ten Hag in topvorm steekt.

Maar uitgerekend Lasse Schone wist met een zondagsschot de illusie van de Utrechtse aanhang aan flarden te schieten. Toch was er na afloop geen gefluit te horen, alleen maar bewondering voor de zenuwslopende krachtmeting die beide ploeg op de grasmat hadden gelegd. En er was vooral opluchting bij beide de beleidsmakers van clubs dat een escalerende verbale ‘clash’ in Galgenwaard achterwege bleef.

We kenden vooraf alle hoogtepunten van FC Utrecht-Ajax uit het verleden nog uit ons hoofd. De winnende treffer van Yassin Ayoub , die twee doeltreffende uithalen van Dries Mertens, die korfbaluitslag (6-4) met de laatste onvergetelijke ‘afstraffer’ van Kali en natuurlijk de zege in de laatste wedstrijd van David di Tomasso via de treffer van Tiendalli. Allemaal prachtige uitslagen voor de rechtgeaarde supporters op Vak P die al een poosje langer meelopen.

Maar goed, er kwam dus een einde aan een mooie reeks van FC Utrecht maar dat betekent nog niet dat het seizoen daardoor in een anti-climax zou kunnen eindigen. De ploeg zit nog volop in de race voor plaatsen voor Europees voetbal en komende woensdag staat de even belangrijke confrontatie met Cambuur op het programma, met een plaats in de halve finale voor de KNVB-beker als inzet. Ook dan zullen we met een grote afvaardiging (zoon en kleinzoon) op Vak P zitten om FC Utrecht naar de volgende ronde te schreeuwen.

Tenslotte nog een opmerking over de gewaagde actie van beide bestuur om beide supportersgroepen toe te laten bij deze aflevering van FC Utrecht-Ajax. Dat gebaar lijkt goed uitgepakt en zal mogelijk in de toekomst betekenen dat er geen delegatie van fans meer geweigerd worden bij deze traditiegetrouw risicovolle wedstrijd. En dat is misschien wel de grootste winst van deze aflevering van deze confrontatie tussen beide aartsrivalen.

Amrabat en Sinkgraven - Foto: Jeroen Stoops

Barazite en Sanchez - Foto: Jeroen Stoops

Vandaag geen doelpunt voor clubtopscorer Haller - Foto: Jeroen Stoops

De doelpuntenmaker van vorig jaar Ayoub in duel met Klaassen - Foto: Jeroen Stoops

Invaller Peterson met Dolberg - Foto: Jeroen Stoops

Teleurstelling bij de spelers van FC Utrecht na het laatste fluitsignaal - Foto: Jeroen Stoops