Frans de Jonge hangt in talloze cafes, restaurants en andere openbare gelegenheden posters met culturele activiteiten in Utrecht op. In deze column vertelt hij over zijn ervaringen.

Frans de Plakker - Al vele jaren mag ik de affiches van de Open Dag van de HKU verspreiden. Dan merk ik ook steeds weer hoe populair de activiteiten van de HKU zijn. 

De affiches van de Open Dag van de HKU in maart dit jaar waren de eersten die ik mocht verwijderen vanwege de corona. De dag na het mailtje zag ik op de elektronische borden al dat de boodschap daar was aangepast en de open dag afgelast. Met een gevoel tussen optimisme/naiviteit, en plichtsbesef heb ik de affiches van andere culturele activiteiten nog verspreid. 

Daarna werd het stil. 

De musea lieten als eerste weer van zicht horen met affiches over de openstelling, en gewijzigde duur van de expositie. 

Van het Centraal Museum kwam ook de eerste affiche met een echte activiteit in het centrum. Op 6 augustus is er weer een Centraal Laat. Dit keer met de eindexamenfeesten van de HKU in de museumtuin. Lekker veel ruimte, en ook nog de gelegenheid om door de zalen van het museum te zwerven.

Van de activiteiten van de HKU, dragen de examenfeesten het meest bij aan hun populariteit. Dit keer veilig in de tuin van het museum, zodat er ondanks de corona op een creatieve manier een traditie voortgezet kan worden.