Een topdag voor Utrecht. De Grand Depart van de Tour de France werd een schitterend evenement dat naar schatting tussen 350.000 en 400.000 mensen trok. Ook koning Willem-Alexander bezocht het sportfestijn en sprak ook nog met enkele vrijwilligers en medewerkers van Le Tour Utrecht.

Burgemeester Van Zanen mocht de eersste rijder bij de tijdrit wegwuiven met een speciale vlag die hij daarna mocht houden en ook koesterde. 

Langs de kanten van de weg stond het overal in Utrecht rijen dik. Volgens de burgemeester ging het om een groot feest en was hij blij dat alles in goede orde verliep.

Koning Willem-Alexander ontmoet Jan Janssen en Joop Zoetemelk. In het midden Cor Jansen van Business Peleton Utrecht. Foto: Ton van den Berg

De koning in gesprek met enkele Tourmakers. Foto: Ton van den BergOok de ministers Koenders en Schippers volgden de wedstrijd in Utrecht (links wethouder Kreijkamp). Foto: Ton van den BergToeschouwers tot op de parkeergarage van de Jaarbeurs. Foto: Ton van den BergWater drinken is belangrijk. Foto: Ton van den BergOok in de villa Jongerius veel publiek. Foto: Ton van den BergEn in het gewoel is er iemand die rust vindt. Foto: Ton van den Berg