The sixties waren helemaal terug in het Vechthuis. Bandjes met leden van in de zestig en zeventig jaar sloofden zich zaterdagavond uit alsof ze weer twintig waren. Het beste wat Utrecht in de jaren zestig te bieden had was op het podium: The Murphy Jets, The Jets, Driftin Five en Fools Paradise.

Swingen. Foto: Ton van den Berg

Het partycentrum Vechthuis bij de Rode Brug was te klein voor zoveel Utrechts popgeweld. Meer dan 600 bezoekers, het festival was al weken uitverkocht, genoten van de oude hits en swingden er ook zelf op los. Zelfs oud-kapper Herman Servaas (82) ging door de knieen bij de twist.

Het was een avondje van de echte Uteregters die met veel nostalgie hun jeugd herbeleefden. Voorop ging Joop Devilee, gitarist van Fools Paradise, die het Shadowsnummer Apache zo speelde alsof Hank Marvin zelf in de zaal was.

Voor wie de avond ook mooi werd was Cabane, een centrum waar mensen terecht kunnen met vragen over leven met kanker. Dit goede doel kreeg van organisator Ben van den Brink uit de opbrengst van de avond een cheque van 5250 euro.

Joop Devilee van Fools Paradise gaat uit z'n dak. Foto: Ton van den Berg

Leden van the Driftin Five. Foto: Ton van den Berg

Fans. Foto: Ton van den Berg

Een echt vetkuif met grijze lokken. Foto: Ton van den Berg

The Murphy Jets. Foto: Ton van den Berg

Herman Servaas gaat ervoor. Foto: Ton van den Berg

Een cheque voor Cabane. Foto: Ton van den Berg

Bekijk ook het (schokkerige) filmpje van Willemradio waarin The Jets hun grootste hit The Pied Piper spelen.