René de Kam wordt de nieuwe conservator stadsgeschiedenis bij het Centraal Museum. Hij volgt vanaf februari 2018 Renger de Bruin op die in september van dit jaar terugkeerde bij de Universiteit Utrecht.

De Kam werkte de afgelopen jaren bij Erfgoed gemeente Utrecht. Hij schreef diverse boeken over de geschiedenis van de stad met onder meer De Utrechtse Domtoren, Trots van de stad uit 2014 en De kleine geschiedenis van Utrecht voor Dummies uit 2017. Als gastconservator maakte hij in 2016 voor het Centraal Museum de grote overzichtstentoonstelling over de Domtoren die op veel belangstelling mocht rekenen.

Bart Rutten, directeur van het Centraal Museum: “We zijn ontzettend blij dat René de Kam ons team komt versterken. Het oudste stadsmuseum van Nederland hecht veel waarde aan haar lokale geschiedenis en heeft met het aantrekken van René een bevlogen en toegankelijke kenner van en verteller over Utrechtse geschiedenis kunnen aantrekken” 

René de Kam zegt als conservator Stadsgeschiedenis nog meer mensen bij het bijzondere verleden van de stad betrekken. “Utrecht is naar mijn idee een van de mooiste en meest interessante historische steden van het land. Met verhalen van jager-verzamelaars, Romeinse botenbouwers en slimme middeleeuwse kathedralenbouwers tot aan Rietveld, Dick Bruna en de Tour de France.”