Het is een prachtige plaat, die historische voorstelling van de Oudegracht, het is gespannen tegen de muur van de Ganzenmarkt, en juist daarom is het ook een heel pijnlijk aanzicht.

Terwijl er nogal wat kritiek op is dat er in hartje binnenstad een supermarkt komt te zitten, waarvan veel verkeersoverlast en dergelijke wordt verwacht en die ook monumentaal ontsierend is, gooit de eigenaar als feestelijk tintje naar zijn verhuurder er een gigantisch bord tegenaan met een historische voorstelling van de Oudegracht.

De eigenaar dreigde vorig jaar nog de postmodernistische pui van het LOKV-pand (voorheen landelijke instituut kunstzinnige vorming) te slopen omdat het zo eenvoudiger zou worden om het te verhuren. Die sloop is voorkomen, maar achter de pui en de andere meer historische panden komt nu een verswinkel met, het lijkt tegenwoordig onvermijdelijk, ook horeca. Er kan dus gegeten worden en je kunt er het verse eten ook kopen.

Het wordt overigens geen JUMBO, zoals eerder was aangekondigd. De huurder, Boon, heeft volgens zijn eigen zeggen in het AD/UN een iets ander concept gekozen en voor zijn eigen naam want het wordt Boon's Markt.