Het beste Utrecht-magazine op papier, De Dakhaas, is er weer. In het najaarsnummer dat vandaag, vrijdag, wordt gepresenteerd is er veel ruimte voor Sannie en Nijntje.

Beiden zijn ze op hun eigen manier een begrip in Utrecht, en beiden spelen een hoofdrol in de nieuwe Dakhaas: toiletjuffrouw Sannie en Dick Bruna’s Nijntje.

Sannie bemant al bijna veertien jaar de toiletten in poppodium Tivoli en verhuisde onlangs mee naar de nieuwe locatie. Ze is veel meer dan een toiletjuf: een vaste waarde in het nachtleven en steun en toeverlaat voor veel uitgaanders. Iedereen weet wie ze is, en zij kent bijna al haar gasten bij naam. Hoe ze het zelf beleeft, vertelt ze in een uitgebreid interview.

Een andere Utrechtse legende is Dick Bruna’s wereldberoemde konijn Nijntje. De Dakhaas vroeg tien Utrechtse illustratoren hun eigen ode aan het konijn te maken, met een spectaculair resultaat.

Verder in de nieuwe Dakhaas verhalen die het daglicht eigenlijk niet kunnen verdragen: over drugs, criminaliteit en naaktheid. Maar ze keken ook binnen bij Utrechtse Airbnb’s en testten wie de lekkerste Italiaanse bol maakt.

De Dakhaas is te koop via de website en diverse verkooppunten.