De stad en regio Utrecht krijgen een nieuwe sportkrant. Een zogeheten 0-nummer van de de Utrechtse Sportkrant wordt vrijdag gepresenteerd in het paviljoen van sportvereniging Desto.

De Utrechtse Sportkrant is een initiatief van Dennis van Luijk (uitgever) en Robert-Jan van der Horst (chef redactie). Het blad verschijnt wekelijks en is te koop op diverse punten in stad en regio en wordt ondersteund door de website: www.utrechtsesportkrant.nl (die slechts voor een deel gratis te bekijken zal zijn).

Van Luijk is zelfstandig ondernemer, Van der Horst werkte bij van 1988 tot 2005 als sportjournalist bij het zelfstandige Utrechts Nieuwsblad en van 2007 tot 2012 als chef redactie bij het huis-aan-huisbladen  Ons Utrecht, Ons Leidsche Rijn, Onze IJsselstreek, Onze Vechtstreek en Ons Nieuwegein.

De Utrechtse Sportkrant ligt vanaf 30 september in de schappen en gaat vooral de achtergronden bij de regionale sport belichten en zal, volgens een verklaring van de uitgever en hoofdredacteur, langere verhalen/interviews niet schuwen.

Het AD/UN en RTV-Utrecht doen ook veel aan sportverslaggeving en Utrecht kent ook al een aparte (gratis) voetbalkrant onder de titel Rondom Voetbal, deze komt vier keer per jaar uit en kent een website met actuele verslagen.

De nieuwe sportkrant zegt dat voetbal wel aandacht krijgt maar 'gedoseerd', net als hockey. De initiatiefnemers willen in hun krant veel meer aandacht besteden aan minder bekende, of nieuwe sporten. "Het doel van de krant én website is de lezers uit te nodigen in het weekend naar de sportvelden te gaan en hen op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen", aldus Van der Horst.

De nieuwe sportkrant gaat een samenwerking aan met Vereniging Sport Utrecht (VSU), Harten voor Sport, Utrecht Sportstad en het Mulier Instituut.