En zo zit er toch blijkbaar nog wat leven in het oude bankgebouw aan het Vredenburg. Woensdag werd daar de lichtreclame verwijderd die er al 20 jaar nutteloos hangt.

Al tijden is het pand niet meer voor het publiek toegankelijk. Ergens beneden moet nog een kluis staan van toen het nog eens een bankgebouw is geweest. Daarna kwam er een speelhal in maar die sloot in de jaren negentig z'n deuren.

Aan het gebouw hing nog altijd de neonverlichting van de speelhal en die wordt nu verwijderd. De neonlichtbakken gaan in een aanhangwagen die in de Willemstraat geparkeerd staat. Waarom worden ze weggehaald? Matthijs de Groot legt uit dat de gemeente het anders binnenkort doet en dan krijgt de eigenaar van het pand een fikse rekening.

Al jaren is het pand eigendom van de familie De Groot, die opende er de speelhal. Maar die zaak stopte 20 jaar geleden, zegt Matthijs. Daarna kwam er een opslag in en op de bovenverdieping wonen familieleden. 

Zijn er plannen om het gebouw weer open te stellen als een winkel of een restaurant? Matthijs zegt dat alles mogelijk is, maar dat de verhuur als opslag ook prima is. Hij blijft er vaag over, of er iets gaat gebeuren is dus nog maar de vraag.

De herinnering aan speelhal Charlebry is nog niet helemaal verdwenen, de naam staat nog altijd op de ramen aan de kant van de Willemstraat.