Het was al bekend dat Dotan en Eefje de Visser optreden tijdens het Bevrijdingsfestival op 5 mei in het Park Transwijk, maar ook DI-RECT, Kovacs, de Amsterdam Klezmerband en Nuno Dos Santos zijn er op de podia te zien.

Donderdag maakte de organsatie het hele programma bekend en zegt trots te zijn op wat er wordt aangeboden op dit gratis te bezoeken festival waar 70 jaar bevrijding wordt gevierd en ook een beetje dat er al 25 jaar lang bevrijdingsfestivals zijn. 

Eefje de Visser opent hoofdpodium

De bekende singer-songwriter Eefje de Visser speelt dit jaar een muzikale sleutelrol in Utrecht op 4 en 5 mei. Samen met haar eigen band en het Orkest van Utrecht treedt Eefje op 4 mei op tijdens het Herdenkingsconcert in de Domkerk. Op 5 mei opent zij het Bevrijdingsfestival Utrecht.

De voorstelling, waarbij muzikale en visuele aspecten elkaar afwisselen, zal draaien om een verhaal, geschreven en verteld door Aryan Oosterbroek. Dit verhaal wordt gebaseerd op bestaande gebeurtenissen in Utrecht tijdens de oorlog. Het bijzondere project komt voort uit een samenwerking tussen het Bevrijdingsfestival Utrecht en het Utrechts Comité 4 mei-Herdenking.

De tolerantieprijs is ook terug op het festival en wordt rond 16.45 uitgereikt door burgemeester Van Zanen. Verder op dit podium Amsterdam Klezmerband, DI-RECT, Kovacs, Le Peuple De L’Herbe, La Chiva Gantiva en als afsluiter is daar Dotan.

Vrijheid geef je door

Op het Plein van de Vrijheid vinden een groot aantal projecten plaats. Overdag een bijzonder programma met het Vrijheidscollege van Sheila Sitalsing, talenten van de Boks Awards, de Maliebaan Monologen en de dansvoorstelling ‘Rozen’ over het verzet in WOII.

Nieuw is het podium de Bieb dat we in samenwerking met de Bibliotheek Utrecht presenteren. Verwacht hier voorleessessies, een literaire estafette van Oscar Kocken, workshop over internet & privacy van Setup en de veteranenspeeddate.

In de avonduren toveren 3voor12 Utrecht en dB’s het Plein van de Vrijheid om tot feestterrein met Boss Capone, IX, Alexi Lalas en Orgaanklap.

Nederlands Talent uitgelicht

Het Sena Talent Podium staat geheel in het teken van Nederlands muziektalent. Een mooie selectie van artiesten die op doorbreken staan. De dag zal worden gestart met Orange Skyline gevolgd door PAUW, Afterpartees, Broken Brass Ensemble, The Miseries, DJ DNA presents bFake & EJ von Lyrik, Coockachoo, David Douglas, Nuno Dos Santos en Pitto.

Kinderfestival

Ook de allerkleinste festivalbezoekers krijgen een mooi programma voorgeschoteld. Gedurende de dag een doorlopend programma bij het terrein van de Stadsboerderij. Tante Ans en haar ludieke caravan, Ien en d’r Suikerspinmachien en de Feesttantes schminken de gehele dag door. Verder voorstellingen van Dikke Dik met vrolijke verhalen en liedjes, Hakim die vreemde problemen van de grote mensenwereld vertaalt naar de wereld van kinderen en het enige kindercircus van Utrecht; Circus DIEDOM.

Het Bevrijdingsfestival start dinsdag 5 mei om 12.00 en duurt tot 23.00 uur.

www.bevrijdingsfestivalutrecht.nl