Een indrukwekkende stilte. Woensdagmiddag om 16.00 uur hielden circa 1500 mensen op het Domplein als het ware hun adem in. Het eerbetoon aan de slachtoffers van de vliegramp met de MH17 bezorgde velen kippenvel.

Nadat de gemeente Utrecht een oproep had gedaan voor een bijeenkomst op het Domplein kwamen daar circa 1500 mensen op af. Ook veel toeristen op en rond het Domplein bleven daar om aan het eerbetoon mee te doen.

Veel publiek onder de Domtoren.

Burgemeester Van Zanen en enkele wethouders waren op het Domplein aanwezig om mee te doen aan het eerbetoon. Ook waren er veel ambtenaren, de gemeente had alle medewerkers toestemming verleend naar de bijeenkomst te gaan.

Burgemeester Van Zanen, wethouders Van Hooijdonk, Geldof en Jansen.

Om 15.50 uur werd de Salvatorklok, de rouwklok van de Domtoren, tien minuten lang door leden van het Utrechtse Klokkenluiders Gilde geluid. De donkere en sombere toon die het gaf ging bij nogal wat mensen door merg en been, aldus reacties na afloop.

Nadat het luiden was gestopt bleef iedereen doodstil en het was burgemeester Jan van Zanen die de indrukwekkende stilte na enige tijd beeindigde met een luid: 'Utrecht, bedankt'. Daarop volgde een spontaan applaus.