Persbericht Fietsersbond

De R is weer in de maand. Behalve het op peil brengen van de voorraad levertraan, vitamine D en de wintergarderobe, is dit ook het moment om te checken of je fietsverlichting het nog doet. Nog steeds is onverlicht in het donker fietsen hartstikke gevaarlijk. Voor jezelf en voor anderen.

Op zaterdag 7 oktober organiseert de Fietsersbond afdeling Utrecht daarom van 11:00 tot 16:00 uur weer de jaarlijkse reparatiedag op de Neude.

Fietsen is razend populair in Utrecht en daar zijn wij heel blij om. Maar de Utrechtse fietspaden worden ieder jaar drukker en de snelheidsverschillen tussen fietsers nemen nog harder toe. Dus mobiel uit en licht aan. De fietsverlichtingsactie van de Fietsersbond is een jaarlijkse traditie in de Utrechtse binnenstad. Maak gebruik van het feit dat we er staan. ​

We geven ook voorlichting over de verschillende soorten verlichting en fietsen die in de handel zijn. En over wat de Fietsersbond nog meer doet om fietsen in Utrecht nog aangenamer te maken. Dus kom langs en steek je licht op.

En als je toch langskomt... neem dan ook die oude niet meer gebruikte (kinder)fiets van je kind/buurvouw/neefje mee. In Fietsstad Utrecht wonen verrassend veel mensen die geen eigen fiets kunnen betalen. Zeker voor kinderen is dat een groot probleem. Want wie fietst is onafhankelijker, gezonder en kan veel kosten besparen op vervoer.  

De ingeleverde fietsen worden opgeknapt en doorgegeven aan mensen die daar ontzettend blij mee zijn.  

Meer informatie over fietsverlichting is ook te vinden op: https://www.fietsersbond.nl/de-fiets/onderdelen/verlichting/soorten-verlichting/