Ook volgende week zaterdag nog kunnen fietsers hun fietsverlichting (gratis) laten controleren op de Stadhuisbrug. De Fietsersbond houdt dan net als vandaag, zaterdag, hun jaarlijkse fietsverlichtingsactie.

Zaterdagochtend was het wethouder Lot van Hooijdonk, wethouder Verkeer, die de aftrap deed door hoogstpersoonlijk een fietscontrole te houden.

Niet alleen in Utrecht, maar in tientallen plaatsen in het hele land organiseert de Fietsersbond dit najaar fietsverlichtingsacties. De acties zijn onderdeel van de campagne ‘Ik wil je zien’, die ervoor moet zorgen dat fietsers – en met name jongeren – elkaar aansporen om met licht te rijden. In Utrecht is gekozen voor een reparatieactie, waarbij iedereen gratis zijn of haar fietsverlichting kan laten maken.

De actie is dus ook zaterdag 25 oktober nog en dan tussen 11 en 15 uur op de Stadhuisbrug. De reparaties zijn gratis, maar vinden in principe alleen plaats aan het klassieke verlichtingssysteem met een dynamo. Wie liever batterijverlichting gebruikt, doet er ook goed aan om langs te komen. De Fietsersbond test namelijk regelmatig allerlei soorten ledverlichting en kan hier uitgebreid over informeren.