Door Vincent Oldenborg - De cycle-camping is niet direct wat de gemiddelde Utrechtse kampeerder zich bij een camping zal voorstellen. Geen groene grasvelden, zand of uitzicht op zee. Geen beschutte plekjes tussen de bomen in een rustiek bos.

Nee, het wordt kamperen op betonplaten in een oude fabriekshal, maar wel een bijzondere fabriekshal. De Werkspoorkathedraal. Komend weekend transformeert de hal, die onlangs nog operatheater was, tot de Cycle-camping.

Een camping die plaats zal bieden aan honderd mensen in tentjes, campers en caravans. Charlotte, Bianca en Maurits Ernst zijn de initiatiefnemers van deze bijzondere logeergelegenheid in het Werkspoorkwartier, dat sinds dinsdag ook werkelijk zo genoemd gaat worden.

Charlotte en Bianca zijn al langere tijd actief betrokken bij de beoogde ontwikkeling van dit gebied dat het voormalig bedrijfsterrein van Werkspoor omvat. Maurits is met name geïnteresseerd in bijzondere vormen van logies en verblijf, waarvan in Duitsland spannende initiatieven succesvol bleken.

Combinaties van ieders belangstelling en de constatering dat de stad Utrecht weinig te bieden heeft op het gebied van kamperen,leverde een “pop up”camping op die overduidelijk in een behoefte voorziet. De reserveringen uit heel Europa stromen binnen

Voor vele fervente en trouwe tourvolgers blijkt het een prima locatie en bovendien wordt een aantrekkelijk programma aangeboden van disco tot een recycle festival. Er zijn bijzondere fietsen te zien en uit te proberen. Er kan worden gegeten, er kan worden gedronken en er is live muziek. In de lounge kan men de hitte ontvluchten bij een groot scherm en voor hen die naar de stad willen is er een fietsenverhuur. Allemaal verzorgd door lokale ondernemers uit de directe omgeving.

Zondag passeert het peloton op weg naar Neeltje Jans er op een steenworp afstand.

Dat de initiatiefnemers het begrip duurzaamheid serieus nemen blijkt onder andere uit de “Power Flower”, een bloem van zonnepanelen waarvan de campinggasten de opgewekte stroom kunnen gebruiken om hun mobiele apparaten mee op te laden.

Alle activiteiten dit weekend zijn vrij toegankelijk. Het programma is te vinden op de website http://www.cyclecampingcartesius.nl/events